Bootfeest thema

De allerleukste locatie voor dit themafeest is natuurlijk een groot jacht. Helaas heeft niet iedereen ouders die van adel zijn of een gigantische bankrekening bezitten. Je hoeft gelukkig niet per se een boot te hebben om dit feest te vieren. Haal gewoon het boot- en cruisethema naar het vasteland! Bij een Sweet 16 bootfeest hoort speciale kleding, muziek, uitnodigingen en aankleding van de locatie. Meer tips daarover vind je hier.

Aankleding
Vier je het feest niet op een boot? Dan is het voor een feest dat past bij het thema belangrijk dat de aankleding doet denken aan het ruim van een boot of schip. Om je hierbij een handje te helpen, hebben wij alvast wat feestartikelen en spulletjes uitgezocht die passen bij een bootthema. De kleuren die je veel terugziet in bijv. matrozenpakjes zijn wit, rood en blauw. Bij ons kun je kiezen uit o.a. lampionnen, slingers, tafelkleden, ballonnen en nog veel meer in deze drie kleuren. Naast deze items kun je ook kiezen uit vele soorten wanddecoratie. Zo krijgen jouw gasten al bij binnenkomst een cruiseschipgevoel.

Kleding
De meest bekende outfit voor op een feest in bootthema is een rood-wit of blauw-wit matrozenpak met bijpassend wit hoedje. Je kunt ook een kapiteinspet kopen en daarbij een wit overhemd dragen. Nog leuker is om als zeemeermin of zeemeerman te gaan. Niet zo’n zin om naar de feestwinkel te racen? Een rood-wit of blauw-wit gestreepte trui doet het ook goed.

Resultaat 1–24 van de 56 resultaten wordt getoond

Muziek
Afhankelijk van de muzieksmaak van jou en je gasten kun je bijna alle muziek draaien. Het leukste is om ook een aantal foute meezingers over boten in de afspeellijst te zetten. Denk bijvoorbeeld aan nummers uit de film 'Titanic'. Minstens de helft van jouw gasten zal 'My Heart Will Go On' kennen en de met Rose en Jack scene voorop het schip na gaan doen.

Uitnodigingen
Voor een Sweet 16 bootfeest uitnodiging kun je voorwerpen op de kaart laten drukken die met boten te maken hebben, zoals ankers, matrozenstrepen, kapiteinspetten en vissen of andere zeedieren. Gebruik de kleuren wit, blauw en rood zodat het jouw gasten doet denken aan de zee. Zelf niet zo handig met zelf uitnodigingen ontwerpen? Kijk dan online voor voorbeelden of laat ze door iemand maken.

Voor een Sweet 16 bootthema feest maakt het niet veel uit of je het wel of niet op een boot viert: als de aankleding en de kleding van de gasten aan een schip en de zee doet denken, krijg je toch een booteffect. Schip ahoi en maak er een geslaagd feest van!