Locaties voor jouw sweet sixteen feest

By  | 2 Comments

Je kunt je sweet sixteen party op meerdere manieren vieren en dus ook op meerdere locaties: buiten, binnen, thuis, buitenshuis enz. Een paar van die veel gebruikte feestlocaties zoals je achtertuin, discotheek, kroeg en een zaaltje lichten wij hier voor je uit, want: waar moet je op letten bij een bepaalde locatie en hoe regel je dat?

Je eigen achtertuin
Je verjaardag vieren in je achtertuin is een goed idee als je geen zin of geld hebt om iets af te huren en als het nog lekker weer is s ’avonds. Hang lampionnen op, steek fakkels aan, zorg voor genoeg stoelen en tafeltjes en je feestlocatie is klaar. Wel een paar dingen om over na te denken: ga op tijd bij je buren (als je die hebt) langs om te vertellen dat je een feest geeft. Als je buren kleine kinderen hebben, zitten ze misschien niet zo te wachten op een feestje tot 1 uur s ’nachts waarbij ze alles kunnen horen, overleg in dat geval met ze. Check van tevoren het weer voor de avond: als het toch kan gaan regenen, kijk dan hoe je het feest binnen voortzet. Haal dingen die kunnen omvallen (bloempotten) en dingen die kapot kunnen gaan uit je tuin: anders zijn je ouders niet zo blij na afloop. Laat je gasten drinken uit plastic bekers en eten van plastic borden: scheelt scherven rapen in je tuin, en dat wil je natuurlijk niet op je feest.

Discotheek
Houd je niet zo van een feestje waarop alleen gepraat wordt? Dan kun je ervoor kiezen om je feest te vieren in een discotheek: kun je afhuren voor een vaste prijs per avond en als je veel vrienden hebt, is het handig omdat er veel mensen in passen. Kijk wel goed naar wat er bij de prijs inbegrepen is zoals barpersoneel en licht- en geluid, want het kan moeilijk zijn om dit zelf nog te moeten regelen. Let erop of je los moet betalen voor de drank, dit kan namelijk prijzig worden als je vrienden wel van een drankje houden. Zorg ook voor een plekje waar je gasten zich kunnen terugtrekken van de muziek en de drukte, en iemand die erop let dat alleen gasten binnen kunnen komen: beetje vervelend als dat niet zo is namelijk.

Kroeg
Niet zo van het dansen maar is je achtertuin of je huis een beetje te krap voor al je vrienden? Dan kun je met zijn allen naar een kroeg gaan om je verjaardag te vieren. Je kunt een ruimte in een kroeg of café afhuren, maar ook gewoon je gasten erheen laten komen. Kijk van tevoren welke kroeg of café een stijl heeft die jou aanspreekt of vier het in jullie stamkroeg. Denk ook aan de gemiddelde leeftijd dat daar komt: je wilt niet tussen oude mannetjes zitten met je gasten. Proost met elkaar op je verjaardag en maak er een leuke avond van!

Zaaltje
Wil je jouw verjaardag niet vieren in een luidruchtige kroeg of discotheek en kan of mag het niet bij jou thuis, dan kun je erover denken om een zaaltje te huren. Dit is erg leuk voor themafeestjes: je kunt de hele ruimte in een bepaalde stijl aankleden en je hoeft niet met meubels te sjouwen. Statafels zijn een goed idee: zet daar wat hapjes op voor onder het praten en de rest op een grotere tafel waar iedereen bij kan. Kijk wel naar de locatie van het zaaltje: is het goed bereikbaar voor iedereen (met de fiets of met ov) en moeten jullie rekening houden met anderen die in het gebouw aanwezig zijn die avond? Zo voorkom je problemen na afloop van je feestje.

Op welke locatie je je feest ook geeft: het belangrijkste is dat iedereen het zelf gezellig maakt, waaronder jijzelf. Geniet er met zijn allen van en maak een leuk feestje!

Misschien zoek je dit?

2 Comments

  1. Pingback: Hoe deal je met lastige ouders voor je Sweet Sixteen feest? - Sweet16Feest

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.