Drie spellen om te spelen op je Sweet 16 (huis)feest

Op een Sweet 16 huisfeestje kun je gewoon kletsen of een film kijken. Wil je echt iets met elkaar doen? Speel dan een spel! Daarmee bedoelen we niet mens-erger-je-niet of monopoly, maar party games die je met zijn allen kunt spelen. Drie voorbeelden van leuke spellen op je Sweet 16 feest vind je hier.

Welk spel je kunt spelen hangt af van het aantal gasten op jouw feest en wat jullie interesses zijn. Deze spellen zijn in ieder geval altijd een succes.

Twister
Dit spel kennen de meesten van ons van vroeger: waarschijnlijk heb je het wel eens op een kinderfeestje gespeeld. Dat het een oud spel is, hoeft niet te betekenen dat het nu niet meer leuk en lachwekkend is. De spelregels zijn niet zo moeilijk: degene die draait geeft aan op welke kleur je een hand of voet moet neerzetten en als je valt, ben je af. Dit spel werkt flink op de lachspieren en na afloop zal je waarschijnlijk spierpijn hebben. Leuk om te spelen met ongeveer vier mensen en één persoon die draait. Maak groepjes en laat ze om de beurt spelen. Succes gegarandeerd.

Beerpong (met of zonder bier)
Beerpong ken je misschien van Amerikaanse films en het kan met of zonder bier worden gespeeld. Zet aan beide uiteinden van een tafel (die in de lengte staat) plastic bekers neer. Doe dit in piramideopstelling: vier bekers voor, daarachter drie enz. Maak dan twee teams van elk minstens twee personen. Nu is het de bedoeling om pingpongballetjes in elkaars bekers te gooien.
Gooi je een balletje in een beker van het andere team? Dan moet dat team de beker leegdrinken. Zijn alle bekers van een team geraakt? Dan is het spel afgelopen en moet het verliezende team de bekers van de winnaars opdrinken. Leuk met bier dus, maar aangezien de alcoholgrens omhoog is gegaan, kun je het ook spelen met cola of juist een heel vies drankje.

Weerwolven van Wakkerdam
Houden jouw vrienden van thrillers en verhalen? Dan is dit spel perfect. Misschien ken je dit kaartspel wel, misschien ook niet. Het spel draait om een verzonnen dorpje, Wakkerdam, dat geteisterd wordt door weerwolven. Elke nacht vermoorden de weerwolven één inwoner van Wakkerdam. De burgers moeten de wolven zien te ontmaskeren en doden. Jij en je vrienden spelen de burgers en de weerwolven. Jullie krijgen een kaart van de spelleider waarop jullie rol staat. De truc is om niet te laten merken dat je weerwolf of burger bent. Word je gedood, dan ben je af en mag je niet meer meedoen. Een spannend spel, wat verrassende wendingen kan hebben.

Met wie en welk spel je ook speelt: neem het vooral niet te serieus en lach met elkaar. Wil je het nog leuker maken? Reik dan prijzen uit voor de winnaars, zoals een chocoladereep of fake medailles. Maak er een gezellig feest van en veel succes tijdens het spel!

WhatsApp
Facebook
Pinterest