Waarom jij een piñata op jouw feest moet hebben

Je kent ze misschien van tv of hebt het zelf meegemaakt: een piñata op een verjaardagsfeest. Het idee van een piñata is al eeuwenoud en in Mexico kom je ze veel tegen. Piñata’s zijn ook leuk voor op jouw Sweet 16 party. Wat een piñata is en waarom jij een piñata zou moeten nemen voor jouw Sweet 16 party, vind je hier.

Wat is een piñata eigenlijk?
Er gaan vele verhalen rond over waar piñata’s ooit bedacht zijn, maar de meest logische theorie is dat ze oorspronkelijk uit China komen. Vroeger werden daar figuren van dieren gemaakt. Deze figuren waren erg kleurrijk en er zaten zaden in. Later kwam de piñata naar Europa en de Spanjaarden brachten het idee van de piñata over aan de Mexicanen.

Een piñata is nu nog steeds vaak een figuur van een dier en gemaakt van papier-maché. Het dier is meestal gevuld met confetti, snoep en kleine cadeautjes en wordt kapotgeslagen door de jarige of de gasten op het feest.

Redenen waarom piñata’s leuk zijn voor op jouw feest

Piñata’s worden in Nederland nog niet vaak op Sweet 16 feestjes gebruikt, terwijl er genoeg redenen zijn om het wél te doen. Hier vind je er in ieder geval al drie:

1. Het is een leuk spel voor op je verjaardag
Op een feestje kun je met zijn allen op de bank gaan hangen, maar het is natuurlijk veel leuker om iets te doen, zoals het spelen van een spel. Een piñata is eigenlijk een spel: geblinddoekt moeten jouw gasten of jijzelf de piñata kapot zien te slaan. Dit ziet er al erg lachwekkend uit, maar het leukste van het spel is het moment dat de piñata openbreekt. Alle snoepjes en cadeautjes vallen er dan uit, wat ervoor zorgt dat iedereen gaat graaien om er zoveel mogelijk te pakken te krijgen. Erg gezellig maar ook erg leuk.

2. Ze zijn er in allerlei soorten en maten
De traditionele piñata is er een met zeven punten, maar er zijn nog zoveel meer piñata’s! Denk aan een dolfijn, eenhoorn, pinguïn, Nemo uit Finding Nemo en zelfs piñata’s in de vorm van een getal zodat jij je leeftijd in piñata’s kunt kiezen. Bij elk feest past een ander soort piñata en als je goed zoekt, zowel online als offline, vind je vast een piñata die jij leuk vindt voor jouw feest.

3. Je hoeft ze niet zelf te maken, alleen te kiezen
Het is mogelijk om zelf een piñata te maken van papier-maché en crêpepapier. Deze kun je dan vullen met snoep en kleine cadeautjes. Ben je niet zo creatief? Dan kun je ervoor kiezen om een piñata online te bestellen, zoals op deze website. Kost weinig moeite en het is ontzettend leuk voor op je Sweet 16 feest.

Een piñata is behalve erg leuk en kleurrijk ook origineel: je ziet ze bijna nooit op verjaardagen. Wil je dus een bijzonder spel voor op je verjaardag, kies dan eens een piñata. Leuk voor jouw gasten en leuk voor jouzelf.

WhatsApp
Facebook
Pinterest