Thema’s voor je sweet sixteen party

Je zestiende verjaardag is een belangrijke happening, en dit wil je natuurlijk groots vieren. Je kunt kiezen voor een simpel feestje zonder poespas, maar het is misschien wel leuker om een thema te koppelen aan je feest. Hier vind je een paar thema’s die je kunt gebruiken om je verjaardag onvergetelijk te laten worden.

Hawaii party
Zeker als je in de zomer jarig bent, is dit thema een goed idee. Koop bloemenkettingen voor je gasten en laat ze in vrolijke, kleurrijke zomerkleding komen. Als jongen trek je zelf een zwembroek aan, en als meisje een Hawaiiaanse franjerok en eventueel, als je dat niet te gênant vindt, een kokosnoot bh. Zelf versier je je de ruimte waarin je het geeft met lampionnen, vrolijke bloemenslingers en als je het in je achtertuin geeft, fakkels die je aansteekt als het donker begint te worden. Je kunt gewoon cola serveren, maar cocktails passen nog beter bij het thema en als muziek zomerse nummers. Wil je echt groot uitpakken, kun je het zelfs op het strand geven. Let wel op welk weer het wordt: je wilt geen feestje buiten geven als het stortregent.

Jersey Shore party
Dit thema doet het altijd goed, vooral omdat iedereen zich qua kleding lekker kan laten gaan. Trek zoveel mogelijk panterprint aan, draag veel nepgouden kettingen en als meisje kun je jezelf extreem ordinair opmaken met knalroze lippenstift en nepwimpers. Vier het feest in de kelder van je ouders of in een bar en zet foute muziek op. Sla veel drank in, het liefste wodka, en als dat niet mag van je ouders, kun je ook alcohol vrije drank nemen. Kleed de ruimte aan met veel blingbling en koop stof met panterprint dat je kun ophangen aan de muren. Je kunt ook een wedstrijd houden: wie ziet er het meest fout uit? Lach vooral veel om hoe iedereen eruit ziet, en dans net zo fout als in de echte Jersey Shore.

Superhelden party
Vrienden die veel actiefilms kijken en strips lezen, zullen dit zeker waarderen. Laat je gasten in de outfit van hun favoriete superheld komen, of laat ze zelf een superheld verzinnen. Deel drankjes uit met labels met stripfiguren erop en serveer pizza’s en ander Amerikaans eten. Het is ook leuk om cupcakes met superhelden logo’s erop op tafel te zetten. Hang veel ballonnen op, en zorg ervoor dat er superhelden films als Captain America klaarstaan. Aan de mensen die toch niet verkleed komen, kun je zorro-maskers geven.

Welk thema je ook gebruikt: hoe duidelijker het thema terugkomt in je feest, hoe leuker het is. Kijk ook naar wat je vrienden leuk zouden vinden, en verzend leuke uitnodigingen. Veel plezier met je feest alvast!

WhatsApp
Facebook
Pinterest