Zo organiseer je een leuke, goedkope Sweet Sixteen

By  | 0 Comments

Als je zestien wordt, wil je dit natuurlijk graag vieren, alleen je portemonnee wat minder. Toch kun je je verjaardag vieren, zonder dat je de rest van de maand niets meer kunt uitgeven: je kunt besparen op drankjes, decoratie, de muziek en wat jullie gaan doen op je verjaardag. Hier vind je hoe je dat kunt aanpakken.

Besparen op eten en drinken
Hapjes en drankjes kunnen aardig duur worden als je veel gasten hebt. Om dit te voorkomen kun je meerdere dingen doen: hapjes zelf maken, gasten zelf wat mee laten nemen en niet teveel eisen stellen.

Hapjes zelf maken is helemaal niet zo moeilijk: op het internet staan genoeg recepten en anders kun je altijd nog in bijvoorbeeld een kooktijdschrift kijken. Zelf maken kost wel meer tijd, maar misschien kun je een zusje/broertje/vriend/vriendin inschakelen om je te helpen. Kies niet te ingewikkelde recepten; dan loop je de kans dat het mislukt als je geen keukenheld bent en je helemaal geen hapjes hebt.

Wat ook mogelijk is, is dat gasten zelf wat eten of drinken meenemen. Dit wordt in de VS veel gedaan, en als twee mensen al allebei een fles drinken brengen, heb je toch weer aardig wat drank erbij. Spreek wel van tevoren af wie wat meeneemt, anders krijg je vier keer hetzelfde.
Daarnaast is het goed om niet teveel eisen te stellen aan wat je serveert: je vrienden komen vooral omdat ze jou gezellig vinden, en niet alleen voor het eten en drinken. Het maakt ook niet erg veel uit of je vier of vijf zakken chips koopt; als het op is, is het op, en je gasten zullen dit waarschijnlijk geen ramp vinden.

Besparen op de decoratie
Voor de decoratie geldt hetzelfde als bij het eten: je kunt het zelf maken. Slingers maken is best makkelijk als je touw en gekleurd papier hebt. Je kunt ook speciale decoratie voor bij een themafeest kopen op marktplaats: vaak gebruik je het na zo’n feestje toch niet meer en dan is het zonde om het nieuw te kopen.

Besparen op de muziek
Je hoeft niet perse een dj in te huren voor de muziek: zet Spotify of Youtube aan op je laptop en laat je gasten zelf kiezen welke muziek ze willen horen. Dit is zelfs vaak nog leuker dan een dj. Je kunt ook voor het feest je gasten een playlist laten samenstellen, zodat iedereen zijn favoriete muziek erin heeft staan.

Besparen op activiteiten
Hoe duur de activiteiten op een feestje zijn hangt af van waar je het viert, maar als je het thuis doet, zijn kleine dingen al leuk genoeg. Zet bijvoorbeeld een film aan, of ga met een groepje op de Wii een spel doen wat je met zijn allen kunt spelen en laat je gasten elke ronde wisselen zodat iedereen aan de beurt komt. Als je geen Wii hebt: ouderwets Twister zorgt ook voor genoeg hilariteit.

Je kunt op nog meer dingen besparen dan alleen deze vier, dus kijk vooral op het internet naar hoe mensen zelf dingen maken voor hun feest en gebruik dit als inspiratie, zodat je verjaardaggeld niet gelijk opgaat aan het feest zelf.

Misschien zoek je dit?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.