Gratis Cocktail recepten

Cocktails zijn tegenwoordig erg populair. Een cocktail wordt gemaakt door twee of meerdere dranken bij elkaar toe te voegen. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een non-alcoholische drank (bijvoorbeeld jus d’ orange) gemengd met één of meerdere soorten alcoholische dranken (bijvoorbeeld Passoa of Malibu).

Er bestaan ook non-alcoholische cocktails, zogenaamde mocktails, Dit zijn cocktails voor mensen die geen alcohol lusten of mogen drinken. Deze cocktail ziet er hetzelfde uit en smaakt ongeveer hetzelfde als een normale cocktail. Alleen een mocktails bevat geen alcohol.

Cocktailrecepten
Cocktails kunnen gemaakt worden in verschillende kleuren. Het ligt eraan welke drank je toevoegt aan je cocktail. Wanneer je Blue Curaçao gebruikt in combinatie met jus d’ orange, dan krijg je een groene cocktail. Vaak worden voor cocktails aparte glazen gebruikt, omdat cocktails vaak worden gedronken op speciale momenten.

Red Wodka Red Bull
Ingredienten:
– 30 ml rode wodka
– 200 ml Red Bull

Vul een glas met 30ml rode wodka. Voeg daarna 2 á 3 ijsblokjes toe. Vul het glas vol met Red Bull.
Dit is een erg makkelijke en lekkere cocktail. Red Wokda Red Bull is een erg populaire cocktail tijdens feesten en in een discotheek.

Sex on the Beach
Ingredienten:
– 30 ml rode wodka
– 30 ml passoa
– 70 ml jus d’orange
– 70 ml cranberrysap

Vul een shaker met alle ingrediënten en een paar ijsblokjes. Shake het geheel ongeveer 10 seconden en schenk het in een mooi glas. Voor de afwerking kun je het glas garneren met een limoenschijfje en een parapluutje. Voor het echte zomerse gevoel.

Sex on the Beach is wederom een erg populaire cocktail. De Sex on the Beach cocktail doet wonderen op zwoele zomeravonden of ’s avonds op het strand.

Tequila Sunrise
Ingredienten:
40 ml Tequila
Scheutje grenadine
Jus d’orange
3 ijsblokjes

Giet de Tequila en de jus d’orange in een longdrinkglas met drie ijsblokjes. Het geheel roeren en vervolgens een klein scheutje grenadine in het midden van het glas laten vallen, zodat dit beneden in het glas terecht komt.
Garneer met fruit naar keuze en een roerstaafje.

Mojito
Ingredienten:
5cl witte rum (Havana Club of Bacardi)
½ limoen
3 theelepels rietsuiker
6 verse blaadjes munt
Jus d’orange
3 ijsblokjes
Bruisend water (Spa Rood)

Vul een wiskeyglas met drie theelepels rietsuiker. Knijp de helft van de limoen uit en gooi de andere helft erbij. Even ‘muddlen’ (dat is stampen met een muddler). Voeg vervolgens de verse blaadjes munt toe. Het geheel wat voorzichtiger muddlen, zodat de muntblaadjes heel blijven. Voeg de witte rum toe. Dit geheel weer roeren en aanvullen met geschaafd ijs of ijsblokjes en het bruisend water (spa rood). Nog even roeren en garneren met een takje munt en twee rietjes. Als alternatief kun je het bruisend water vervangen voor Jillz. Dit geeft een zoete en verrassende smaaksensatie.

Cosmopolitan
Ingrediënten:
30 ml Wodka
30 ml Cointreau
30 ml limoensap
Scheutje cranberry sap
3 á 4 ijsblokjes

Vul een cocktailshaker met alle ingrediënten. Schud de shaker goed. Wanneer de Comopolitan geen mooie roze kleur heeft, voeg dan extra cranberrysap toe.

WhatsApp
Facebook
Pinterest