Hoe vier je een leuk feest zonder alcohol?

Sinds januari 2014 mag je pas boven de 18 alcohol kopen en drinken, en dit is balen als je je al verheugde op je zestiende verjaardag om eindelijk ook een biertje te drinken op je feestje. Toch kan jouw feest ook heel leuk worden zonder alcohol, alleen moet je daar wel wat creatieve oplossingen voor bedenken. Hieronder lees je hoe je dat doet.

Alternatieven voor alcohol
Alcohol is gelukkig niet het enige wat je kunt drinken op een verjaardag, er zijn zoveel alternatieven. Je kunt gewoon frisdrank als cola en Fanta serveren, maar als je toch de smaak van bier mist, bestaat er ook nog alcoholvrij bier of Radler: daar zit citroensap in, en weinig alcohol, maar zo heb je toch nog het idee dat je bier drinkt.
Ook kun je bijvoorbeeld alcoholvrije cocktails maken: het ziet er vrolijk en feestelijk uit, en is net wat leuker dan gewoon frisdrank. Op het internet vind je daar recepten voor, net als wat je verder nog kunt serveren.

Geen alcohol nodig
Vaak wordt er alcohol gedronken op een feestje omdat dat ‘gezellig’ is. Dat is begrijpelijk, maar waarom zou het alleen gezellig zijn met alcohol? Als je met zijn allen op de bank gaat zitten en muziek draait, dan kan het saai worden zonder alcohol. Daarom is het een goed idee om echt iets te gaan doen op je verjaardag: dit kan binnenshuis of buitenshuis.

Binnenshuis
Thuis kun je bijvoorbeeld gaan gamen met elkaar; dit is gezellig, je speelt samen een spel en tijdens het gamen kun je toch niet drinken. Je kunt ook ‘offline’ een spel doen, en dan hoef je niet perse te gaan ganzenborden of Monopoly te spelen: denk ook aan een meer ‘volwassen’ spel zoals Cards Against Humanity: dit kun je flink wat uren volhouden, omdat er veel kaartjes zijn. Kijk naar wat voor spellen er nog meer zijn, en wat je vrienden leuk zouden vinden.

Buitenshuis
Een zaal afhuren kan altijd, maar het kan veel spectaculairder en leuker. Ga bijvoorbeeld lasergamen, schaatsen, paintballen of karten. Dit hoeft niet heel duur te zijn, want vaak krijg je groepskorting en op internet zijn er genoeg aanbiedingen te vinden om iets met een groep te gaan doen. Het voordeel hieraan is, is dat het ook geen standaard feestje wordt: je gasten zullen het herinneren na afloop.

De alcoholwet kan in je nadeel, maar ook in je voordeel werken. Verzin een feestje dat zo leuk is dat alcohol niet nodig is, en misschien volgen de rest van je vrienden daarna.

WhatsApp
Facebook
Pinterest