Hoe stel je de gastenlijst voor je sweet sixteen samen?

Een sweet sixteen kun je moeilijk in je eentje vieren dus je moet mensen uit gaan nodigen. Dit kan lastig zijn, want hoe doe je dat als je maar een klein huis hebt en je een bepaald persoon eigenlijk niet wilt uitnodigen maar je je wel verplicht voelt? Tips daarvoor kun je hier vinden.

Hoe groots wil je het vieren?
Denk als eerste aan hoeveel mensen je wilt uitnodigen: hoe groot is je huis of de locatie en wil je het knus houden of een groot feest met veel mensen? Hier moet je aan denken voordat je gaat bedenken wie je gaat uitnodigen, want misschien zijn je ouders het er niet mee eens als er straks 40 man in jullie woonkamer staat.

Wie nodig je uit?
Maak een lijstje van mensen die je wilt uitnodigen, en begin met je beste vrienden: dat zijn natuurlijk de belangrijkste personen op je verjaardag. Daarna kun je verder met het uitnodigen van goede vrienden, vrienden, kennissen en aanhang.
Hou rekening met de ruimte die je hebt, en wie er ruzie zouden kunnen krijgen: zeg tegen die personen dat je ze allebei wilt uitnodigen, maar dat als het misgaat, ze kunnen vertrekken of het zelf op moeten lossen.

Soms kun je je verplicht voelen om iemand uit te nodigen omdat het bijvoorbeeld de vriendin is van je beste vriend, maar als je weinig ruimte hebt, kun je gaan twijfelen hierover. In dat geval kun je ook gewoon vragen aan dat persoon of hij/zij het erg vindt als je hem/haar niet uitnodigt. Het is voor dat persoon niet leuk als hij/zij er pas later achter komt dat jij een leuk feest gaf en dat hij/zij niet uitgenodigd was.

Als je weinig ruimte hebt maar niet weet welke mensen wel of niet komen, kun je een Facebook evenement aanmaken waarop iedereen kan aangeven of hij/zij komt. Kan iemand niet, dan kun je iemand anders uitnodigen.

Uitnodigingen
De meeste uitnodigingen voor verjaardagen gaan via Facebook, dus daarvoor kun je een evenement aanmaken. Let erop dat je goed aangeeft waar het is (precieze adres) en hoe laat het begint en afgelopen is, zodat mensen niet te vroeg of te laat voor je deur staan of je plat bellen omdat ze niet weten waar ze heen moeten.
Je kunt ook ouderwetse uitnodigingen sturen op papier en die op de post doen. Kost wat meer tijd, maar is wel een stuk persoonlijker en leuker.

Wie je ook uitnodigt en hoe groot je huis ook is: maak er een feest van en zet mensen eruit als ze vervelend worden of dingen beginnen te slopen, want het is jouw verjaardag en die moet je niet laten verpesten door wat dan ook. Succes met de gastenlijst!

WhatsApp
Facebook
Pinterest